Huisartsenpraktijk
Dr. Thierry De Maesschalck | Dr. Pepijn Elyn | Dr. Bieke Demarcke | Praktijkassistente Danielle Demoen | Psycholoog Rob Loosveldt | Diëtiste Ilse Bisschop

Waarom online uw afspraak boeken?


U kunt het altijd doen, dus ook wanneer de praktijk (nog) niet geopend is of wanneer we in middagpauze gaan.
U kunt het overal doen, dus ook vanuit het buitenland.
U ervaart geen tijdsdruk bij het boeken van de afspraak. Neem uw tijd op de beste overlap te vinden tussen uw en onze agenda.
U kunt ons niet verkeerd begrijpen aan de telefoon.
U ontvangt een bevestiging. “Was het nu 20 voor of na 5?”. Gratis, in tegenstelling tot een telefoongesprek.
U hoeft niemand te storen om een afspraak te boeken.

Hoe maak ik online een afspraak?

Optie 1: online via de website

1. Surf naar www.deheerweg.be en klik op de knop “Maak een afspraak”.
U kunt enkel consultaties boeken, voor huisbezoeken dient u ons nog steeds op te bellen.

2. Uw datum en tijdstip kiezen:
U krijgt standaard een overzicht voor diezelfde dag, voor alle artsen naast elkaar. Enkel de vrije slotjes worden weergegeven, u kunt dus niet per ongeluk een dubbele boeking doen.
Wil u een latere afspraak maken kunt u ofwel op de pijltjes “<“ en “>” klikken die u bovenaan naast de datum terugvindt. Blijf klikken tot u op de juiste datum terecht komt. Ofwel kiest u in het kalendertje links in beeld meteen voor de gewenste datum.
Als u voorkeur heeft voor een bepaalde arts dan kunt u onderaan zijn/haar agenda klikken op “Naar weekoverzicht” en krijgt u voor de arts in kwestie een overzicht van de vrije slotjes voor die week. Klik op de pijltjes naast de datum om naar volgende weken te gaan indien u dit wenst.

3. Uw afspraak vastleggen
Klik op “Consultatie” naast het gewenste uur (op de gewenste datum!).
Kies uw type afspraak. Voorlopig maken we enkel onderscheid tussen:

- “gewone consultatie”: voor alle contactredenen behalve de onderstaande optie.
- “lang ondersteunend gesprek”. Tenzij de arts u op voorhand aanspoorde om deze laatste te kiezen, beperkt u zich best enkel tot “gewone consultatie”.
- U kunt deze stap ook overslaan, dan kiest het systeem automatisch “gewone consultatie” voor u.
Verplicht in te vullen velden: achternaam, voornaam en geboortedatum.
Optioneel in te vullen: reden van consultatie (zo kan de arts zich eventueel al voorbereiden op uw komst).
Wenst u geen herinnering en bevestiging via mail dan kruist u het vakje aan naast “ik wil niet automatisch herinnerd worden aan deze afspraak”. Wenst u dit wel, vul dan uw mailadres in. U dient 1 van beide te doen, anders laat het systeem u de afspraak niet boeken.

4. Uw afspraak nadien wijzigen
Ga naar de bevestigingsmail die u ontving naar het boeken van de afspraak en klik op “uw afspraak beheren”.
De mail vermeldt ook tot wanneer u deze afspraak nog kunt wijzigen (dit kan veranderen per arts, afhankelijk van zijn of haar voorkeuren).
Kies “afspraak verplaatsen”.
Of kies “afspraak annuleren”.
Of kies “mijn gegevens wijzigen” (een schrijffout, u wenst de afspraak toch niet voor uzelf maar voor uw partner of kind te boeken, u wenst de contactreden te veranderen, …)

5. U vindt geen geschikt afspraakmoment, wat nu?
… er zijn geen vrije slotjes meer voor vandaag, maar u bent ziek en wenst toch nog gezien te worden.
… u kunt zich erg moeilijk vrij maken en vindt geen vrij slotjes binnen de aangeboden opties.
… u heeft een uitgesproken voorkeur voor een arts maar zijn/haar agenda is niet compatibel met die van u.
Bel ons op 050 39 15 28 en bespreek het met een van de artsen.
Op zaterdagochtend is er behalve in juli en augustus vrij spreekuur tussen 9 en 10u, u kunt en hoeft hier geen afspraak voor maken.

Optie 2: via een app op uw smartphone (voor iPhone, Android en Windows Phone)

1. Installeer de app op uw smartphone. U kunt deze vinden via: www.afsprakenbeheer.be. Doorklikken naar “Agenda apps”, vervolgens “Apps voor patiënten”. Rechtstreekse link: http://www.afsprakenbeheer.be/nl/agenda-apps/apps-voor-pati-nten. Let er op dat u niet per ongeluk de dokter app, want dan lukt het niet.

2. Maak een login aan.

3. Voeg “uw dokter” toe aan uw profiel. Ook al heeft u een voorkeur voor 1 specifieke dokter, is het misschien gemakkelijker dat u toch alle artsen toevoegt. Klik onderaan op “Dokters” en zoek ons op naam of postcode. Postcode (8200) gaat het vlotst. Klik op het plusteken naast onze naam.

4. Kies de dokter bij wie u een afspraak wenst te boeken. Er is geen groepsoverzicht zoals wanneer u via de website zou boeken.

5. Kies de gewenste datum en het uur door op het gewenste blokje te klikken. Uw gegevens staan reeds ingevuld (op basis van uw login). U kunt vrijblijvend nog uw reden voor consultatie invullen. Klik op “BOEK”.

6. In het startscherm ziet u onder “mijn afspraken” uw geplande afspraken, u ontvangt vermoedelijk geen bevestiging via mail. Om uw afspraak te verwijderen klikt u op uw afspraak en kiest u voor “VERWIJDER”. Een afspraak verplaatsen kan niet, maar u kunt de afspraak wel verwijderen en een nieuwe afspraak boeken.

Terug naar de homepage

De Heerweg | tel. 050 39 15 28 | Torhoutse Steenweg 362, 8200 Sint-Andries / Sint-Michiels